Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Ο Άγιος Βασίλης και οι ανησυχίες των παιδιών!!! - Γράφει η Χριστίνα Κόνιαρη

Ο Άγιος Βασίλης και οι ανησυχίες των παιδιών!!!

Χριστούγεννα, μια γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά. Όλα τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία τις άγιες αυτές μέρες, τα σχολεία κλείνουν και οι μικροί μας φίλοι είναι έτοιμοι για δράση.
Από πολύ νωρίς σκέφτονται τι δώρο θέλουν απ τον αγαπημένο τους Άγιο Βασίλη. Γράφουν το γράμμα τους, κάνουν την πιο όμορφη ζωγραφιά τους και τα στέλνουν μακριαααααα στον Βόρειο Πόλο.
Το παιδικό τους μυαλουδάκι όμως αρχίζουν να το βασανίζουν σκέψεις και απορίες......

" Μα πως θα έρθει ο Άγιος Βασίλης αφού εμείς δεν έχουμε καμινάδα; "

Μην απογοητεύεστε  μικροί μου φίλοι,  ο Άγιος Βασίλης έχει μια μαγική σκόνη και " Άμπρα - Κατάμπρα " εμφανίζει μια καμινάδα και αφήνει το δώρο σας κάτω απ'το δέντρο.  Η καμινάδα όμως εξαφανίζεται μόλις φύγει ο Άγιος Βασίλης.

Μια άλλη ανησυχία που μπορεί να έχουν τα μικρά παιδάκια είναι πως θα μας βρει ο Άγιος Βασίλης αν έχουμε πάει σε άλλο σπίτι την παραμονή της πρωτοχρονιάς; 
Ααααα, ο Άγιος Βασίλης ξέρει ΠΑΝΤΑ που βρίσκονται όλα τα παιδιά. 

Πώς όμως καταλαβαίνει ο Άγιος Βασίλης όλες τις διαφορετικές γλώσσες που μιλούν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο; 
Μμ μμ....ο Άγιος Βασίλης είναι πολύ έξυπνος και ξέρει παρά πολλές γλώσσες,για να μην στεναχωρεί κανένα παιδάκι. Αν όμως κάποια γλώσσα, δεν την ξέρει, τον βοηθούν τα μικρά νανακια,  οι καλοί του βοηθοί! 

Πώς άραγε προλαβαίνει και επισκέπτεται όλα τα παιδιά του κόσμου σε μια νύχτα? 
Οι ταρανδοι του εξασκούνται κάθε μέρα στο πέταγμα και τρέχουν τόσο γρήγορα που καταφέρνει και μοιράζει τα δώρα πριν τα παιδιά ακόμα ξυπνήσουν. Φυσικά τον βοηθάει πολύ, το ότι δεν έχουμε την ίδια ώρα σε όλο τον κόσμο.

Πολλά παιδιά αναρωτιούνται αν έχει παιδιά ο Άγιος Βασίλης....ο Άγιος Βασίλης θεωρεί πως όλα τα παιδιά του κόσμου ανήκουν στην οικογένεια του.

Γιατί όμως ο Άγιος Βασίλης δεν φέρνει πάντα το δώρο που του ζητάει το κάθε παιδάκι, μήπως μπερδεύεται; 
Μερικές φορές ο Άγιος Βασίλης σκέφτεται πως αυτό που ζήτησες δεν είναι το πιο κατάλληλο δώρο για σένα. Έτσι αποφασίζει να σου δώσει κάτι που πιστεύει πως θα σου αρέσει. Μαζί με τα νανακια φτιάχνουν ένα δώρο ειδικά για κάθε παιδί. Έτσι, αν είναι κάτι που δεν έχεις ζητήσει, να ξέρεις πως ο Άγιος Βασίλης και τα νανάκια το ετοίμασαν ειδικά για σένα με πολλή αγάπη. 

Και αυτή την όμορφη κόκκινη στολή που την βρίσκει κάθε χρόνο; 
Του τη ράβει η γυναίκα του. Κάθε χρόνο λερώνει και λιώνει τη φορεσιά του με τέτοιο μεγάλο ταξίδι.  Έτσι η γυναίκα του, την καθαρίζει και την μπαλώνει. Μερικές φορές χρειάζεται να του ράψει καινούργια,  Την βοηθούν και τα νανάκια.

Και γιατί του την κάνουν πάντα ίδιο χρώμα,  κόκκινο; 
Γιατί έτσι δεν κινδυνεύει να χαθεί στο χιόνι και γιατί ταιριάζει πολύ όμορφα με την κόκκινη μύτη που έχει ο Ρούντολφ το ελαφάκι.

Ο Άγιος Βασίλης είναι ποτέ λυπημένος; 
Ναι φυσικά,  Ο Άγιος Βασίλης είναι λυπημένος όταν τα παιδάκια δεν είναι φρόνιμα. 

Και γιατί μένει τοοοοοσο μακριά? 
Ο Άγιος Βασίλης μένει στο Βόρειο Πόλο γιατί του αρέσει το χιόνι και γιατί εκεί μπορεί να φτιάχνει τα παιχνίδια με την ησυχία του.


Στ' αλήθεια ο Άγιος Βασίλης διαβάζει όλα τα γράμματα που του στέλνουν τα παιδιά; 
Ναι, ένα-ένα, με μεγάλη χαρά. Κάθεται αναπαυτικά στην πολυθρόνα του μπροστά από το τζάκι. Οι τάρανδοι παρακολουθούν από το παράθυρο ενώ τα νανάκια μισο-κοιμούνται ξαπλωμένα με κουβέρτες στη μοκέτα. Όλοι ακούνε προσεκτικά.  Η γυναίκα του Αγίου  Βασίλη τους σερβίρει μπόλικη ζέστη σοκολάτα. 

Είναι μια μαγεία να πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη . Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει όσο οι άνθρωποι πιστεύουν σε αυτόν και τον αγαπούν !

Χριστίνα Κόνιαρη
Παιδαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου